Přípravné kurzy

Zájemci o studium na Zdravotně sociální fakultě JU se mohou od 1. ledna až do 29. února 2024 přihlásit do přípravných kurzů k přijímacím zkouškám. Mají na výběr šest variant kombinujících obory, které jsou nejdůležitější pro úspěšný vstup na fakultu. Kurzy se uskuteční prezenčně v období od 2. března do 13. dubna 2024, a to vždy v sobotu od 9 do 16 hodin v hlavní budově ZSF JU, J. Boreckého 27. Cena za jeden den, respektive za osmihodinový blok výuky, je 900 korun. Fakulta pořádá tyto kurzy už od roku 2006/2007 a bývá o ně velký zájem, protože jsou připravené právě s ohledem na konkrétní požadavky při přijímacích zkouškách. Největší zájem bývá o biologii člověka a genetiku a také o zdravotně sociální problematiku.

Rozpis letošních kurzů a cesta k přihláškám je v těchto odkazech:

Biologie člověka a genetika ZDE:

Filozofie, etika a sociologie ZDE:

Právo, ekonomie a psychologie ZDE:

Zdravotně sociální problematika ZDE:

Chemie ZDE:

Fyzika ZDE:

Další podrobnosti k přípravným kurzům jsou v opatření děkanky ZDE:

Číst dál: Přípravné kurzy

  • Přečteno: 3369

Sekce práva

Ústav humanitních studií v pomáhajících profesích

Sekce práva

Charakteristika

 

Kdo jsme?

Sekce práva zajišťuje napříč studijními programy výuku právních disciplín zaměřených na zdravotní, zdravotně sociální a sociální oblast. Podílí se na přípravě vysokoškolsky vzdělaných zaměstnanců pro profese ve zdravotnictví a v sociální práci ve veřejné správě ve všech jejích oblastech, tj. zejména v oblasti zdravotnictví, v oblasti zdravotně sociální, v oblasti sociálního zabezpečení a poradenství v sociálním zabezpečení.

 

Co děláme a pro koho?

Výuka práva má ve studijních programech Zdravotně sociální fakulty od jejího počátku své pevné místo. Vybrané obory práva vymezují okruh znalostí právní problematiky potřebných k výkonu pomáhajících profesí. Silnou stránkou výuky zajišťované sekcí je propojení teorie s praxí, které je dáno skutečností, že na výuce se podílejí i odborníci z praxe, tj. z institucí jako jsou soudy, policie, zdravotní pojišťovny, úřad práce apod.

Členové sekce prezentují výsledky výzkumné činnosti na přednáškách, seminářích a konferencích a publikují je v odborných časopisech.

Sekce se stala již v období, kdy její členové působili na Katedře právních oborů, řízení a ekonomiky, organizátorem pravidelné mezinárodní vědecké konference s názvem Lidská práva v proměnách času, jejíž hlavní myšlenkou bylo přispět k šíření povědomí o lidských právech a formou diskusního fóra nabídnout různé názory, myšlenky a analýzy ohledně lidských práv z nejrůznějších úhlů pohledu v kontextu právním, sociálním, sociálně právním a zdravotně sociálním. Konference byla koncipována jako platforma pro setkávání odborníků všech směrů sociální práce a lidskoprávního aktivismu k jednotlivým aktuálním tématům.

 

Proč existujeme?

Cílem naší činnosti je připravit erudovaného pracovníka s teoretickými znalostmi i praktickými dovednostmi v systému práce s klientem v souladu s evropskými trendy. Součástí tohoto cíle je naučit studenty nezbytné orientaci v právním řádu a základním znalostem stěžejních právních disciplín, bez nichž se v dnešní znalostní společnosti v rámci své profese neobejdou.

 

Kam směřujeme?

Výuka právních disciplín napříč studijními programy je zaměřena primárně k výkonu profesí ve zdravotní a v sociální sféře, což představuje zvládnutí problematiky v oblasti právní teorie a praxe základních, v některých oblastech však také hlubších znalostí legislativy potřebných k výkonu pomáhajících profesí.

Číst dál: Sekce práva

  • Přečteno: 301

Kurzy Univerzity třetího věku

Jsou jedno a více semestrální. Probíhají ve společenskovědních, zdravotnických, přírodovědných a humanitních oborech. Umožňují vzdělávání v cizích jazycích, osvojování dovedností v prakticky zaměřených kurzech (v oblasti informačních technologií a finanční gramotnosti). Vybraným účastníkům a absolventům univerzity třetího věku umožňují zapojení do publikační a překladatelské činnosti fakulty i vstup do národních i mezinárodních projektů.

  • Kvalita života. Ze života našich předků, studijní skupina České Budějovice, 2. ročník, 3. semestr

    Zobrazit

  • Kvalita života. Ze života našich předků, studijní skupina Tábor, 2. ročník, 3. semestr

    Zobrazit

  • Kvalita života. Čas v nás, 26. ročník studia

    Zobrazit

  • Kvalita života. Gemmoterapie – medicína pupenů, praktický kurz, 1. ročník, 1. semestr

    Zobrazit

  • Šumava známá a neznámá. Šumava na Kohoutím kříži a na snímcích Fotoateliéru Seidel, 1. ročník, 1. semestr

    Zobrazit

  • Šumava známá a neznámá. Schwarzenberský plavební kanál, studijní skupina České Budějovice, 1. ročník, 1. semestr

    Zobrazit

  • Šumava známá a neznámá. Schwarzenberský plavební kanál, studijní skupina Tábor, 1. ročník, 1. semestr

    Zobrazit

  • Angličtina pro lékaře a zdravotníky, 3. ročník studia, 5. a 6. semestr - kurz obsazen

    Zobrazit

  • Divadelní dílna, seminář divadelní tvorby, praktický kurz, 1. ročník, 1. semestr

    Zobrazit


 

Příprava programů:

Kvalita života. Člověk ve zdraví, nemoci a tísni

Divadelní rok U3V 2022/2023

*program bude zveřejněn při zahájení divadelní sezóny 

Číst dál: Kurzy Univerzity třetího věku

  • Přečteno: 278

Důležité dokumenty

Číst dál: Důležité dokumenty

  • Přečteno: 544

Školení BOZP a PO, školení kyberbezpečnosti – studenti ZSF JU

  • Školení BOZP a PO pro studenty ZSF JU

    Základním předpisem, který se týká této problematiky je zákon o vysokých školách č. 111/1998 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Dle § 62 odst. 2) tohoto zákona se na studenta, který vykonává praktickou výuku a praxi, vztahují obecné předpisy o bezpečnosti práce a ochraně zdraví při práci a pracovní podmínky žen (§ 132 až 138 a § 150 zákoníku práce). Z uvedeného vyplývá povinnost absolvování školení BOZP a PO pro studenty. Kurzy jsou dostupné v elearningovém portálu JU na adrese https://elearning.jcu.cz/course/view.php?id=11902

  • Školení kyberbezpečnosti pro studenty ZSF JU

    Opatření R 522 stanovuje povinnost studentů JU absolvovat školení v oblasti kybernetické bezpečnosti. Školení zahrnuje základní znalosti týkající se bezpečného chování v kyberprostoru JU, zejm. jak rozpoznat kybernetické útoky, jak těmto útokům předejít a jak je nahlašovat na IT oddělení fakult nebo na helpdesk JU. Na povinné základní školení navazuje dobrovolný kurz, který zájemcům umožňuje prohloubit a rozšířit získané základní znalosti. Student je povinen absolvovat základní povinné školení do jednoho měsíce od zápisu do studia. Kurzy jsou dostupné v elearningovém portálu JU na adrese https://elearning.jcu.cz/course/view.php?id=13928

Číst dál: Školení BOZP a PO, školení kyberbezpečnosti – studenti ZSF JU

  • Přečteno: 2625

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

J. Boreckého 1167/27, 370 11 České Budějovice +420 389 037 501 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

J. Boreckého 1167/27, 370 11 České Budějovice+420 389 037 501 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

© 2021 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies

Vážení návštěvníci, právě jsme spustili nové internetové stránky naší univerzity včetně všech fakult, kateder a součástí univerzity. Než se u nás na novém webu rozkoukáte, můžete kliknout na zobrazení starých internetových stránek.

1